Video Boc: Criza economică, o oportunitate de a derula procesul de reformă

Criza economică poate reprezenta pentru România şi o oportunitate de a derula un proces de reformă a economiei care a fost amânat timp de 20 ani şi de a reglementa domenii sensibile, precum salarizarea bugetarilor, sistemul de pensii şi descentralizarea, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

22 afișări

El a arătat, într-un discurs susţinut la Forumul Financiar Central şi Sud-Est European, că lipsa unor fonduri puse deoparte în perioada anterioară pentru "vremuri mai dificile" şi menţinerea cotei unice de impozitare la unul dintre cele mai scăzute niveluri din UE au impus identificarea unor soluţii complementare pentru depăşirea crizei economice, precum investiţii publice masive în economie, reducerea unor cheltuieli bugetare, încheierea acordului de asistenţă financiară cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, acordarea de ajutoare şi garanţii de stat în domenii considerate strategice, respectiv agricultura, energia, construcţiile, turismul.

Premierul a apreciat totodată că o întărire la nivel mondial a mecanismului de control în domeniul financiar poate reprezenta o soluţie pentru depăşirea crizei economice şi a amintit că la nivelul UE se lucrează la un nou plan de reglementare şi supraveghere în acest domeniu.

În opinia şefului Guvernului, criza economică nu poate fi considerată şi o criză ideologică, deoarece nu a fost declanşată de economia de piaţă, ci de incapacitatea mecanismelor de echilibru şi control din sistemul financiar-bancar mondial, care nu au funcţionat la parametri normali.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici