Boc: Datele din alte ţări relevă continuarea crizei. Creşterea economică a României poate fi afectată

Datele privind evoluţia economiei în foarte multe ţări din Uniunea Europeană şi alte zone sunt destul de proaste şi relevă continuarea crizei economice şi diminuarea nivelului de creştere economică, ceea ce indirect poate afecta şi creşterea economică a României, a declarat, vineri, premierul Boc.

449 afișări
Imaginea articolului Boc: Datele din alte ţări relevă continuarea crizei. Creşterea economică a României poate fi afectată

Boc: Datele din alte ţări relevă continuarea crizei. Creşterea economică a României poate fi afectată (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Prezenta la lansarea programului "Mihail Kogălniceanu" destinat întreprinderilor mici şi mijlocii, şeful Guvernului a arătat că ieşirea României din criza economică depinde de sprijinirea investiţiilor şi reducerea cheltuielilor statului.

"Există însă şi un factor extern, iar veştile nu sunt bune nici în Europa, nici în lume cu privire la ieşirea din criza economică, ci dimpotrivă. Se anunţă veşti destul de proaste cu privire la continuarea acesteia şi la diminuarea creşterii economice în foarte multe ţări din Uniunea Europeană şi din lume, iar acest lucru indirect ne afectează. Sunt afectate indirect exporturile, comenzile noi din industrie şi indirect poate afecta creşterea economică a României", a spus Boc.

El a arătat că, pentru acest an, România este "în graficul" unei creşteri economice de 1,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici