Boc: Există semnale pozitive în economie

Premierul Emil Boc a susţinut, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la lansarea candidaţilor PDL la europarlamentare, că Guvernul a reuşit, prin măsurile luate, să limiteze efectele crizei economice şi că "sunt premise că în trimestrele doi şi trei va avea loc o redresare a economiei".

22 afișări
Imaginea articolului Boc: Există semnale pozitive în economie

Boc: Există semnale pozitive în economie (Imagine: Mediafax Foto)

"În România, am limitat efectele crizei economice, acesta a fost cel mai important lucru, să limităm, cât s-a putut, efectele acestei crize", a spus Boc.

El a afirmat că Guvernul nu a avut, de la învestire, nici măcar o zi de lună de miere, ci a intrat direct în administrarea ţării.

"Ne-am asumat actul de guvernare, nu am făcut nicun pas lateral. Guvernul pe care îl conduc nu a avut nici măcar o zi de lună de miere, darămite o lună", a declarat Boc.

Premierul a spus că începând cu luna aprilie se văd semne de redresare economică, însă el dă dovadă de un "optimism moderat".

"Din aprilie sunt semne de redresare economică, dar eu am un optimism moderat. Există semnale pozitive în economie şi în trimestrele II şi III sunt premise de redresare", a afirmat Emil Boc.

Premierul a explicat că, în aprilie, cursul leu-euro s-a stabilizat, a scăzut dobânda de referinţă a BNR, veniturile la bugetul de stat au crescut, agenţia de rating Moody’s a reconfirmat statutul României ca mediu investiţional propice, au crescut investiţiile străine şi a încetat creşterea şomajului.

Boc a afirmat că Guvernul va lua şi în continuare măsuri pentru susţinerea investiţiilor, a mediului de afaceri, a locurilor de muncă, urmând să înceapă un program agresiv de sprijinire a agriculturii şi a tinerilor, prin acordarea unei garanţii guvernamentale la achiziţionarea primei locuinţe.

Boc le-a spus celor prezenţi că trebuie să susţină acest partid pentru că face parte din familia Partidului Popular European şi că PDL este alături de cei care conduc Europa, în interesul României, fiind singurul partid care are un program concret pentru a aduce fonduri europene în ţară.

El a menţionat, printre obiectivele PDL, aderarea la spaţiul Schengen în 2011, la moneda euro în 2014, absorbţia fondurilor comunitare şi depăşirea crizei.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la lansarea candidaţilor PDL pentru Parlamentul European din regiunea Nord-Vest, alături de mai mulţi miniştri şi candidaţi democrat-liberali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici