Boc: Fermierii vor primi în această săptămână 30% din banii de subvenţii

Fermierii vor primi, până la sfârşitul săptămânii, banii de subvenţii pentru ovine, caprine şi bovine pe care trebuie să-i asigure guvernul, respectiv 30% din suma totală a sprijinului, a declarat, joi, premierul interimar Emil Boc.

37 afișări
Imaginea articolului Boc: Fermierii vor primi în această săptămână 30% din banii de subvenţii

Boc: Fermierii vor primi în această săptămână 30% din banii de subvenţii (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

El a afirmat că sunt unele întârzieri la plata subvenţiei pe suprafaţă şi că a dispus măsuri pentru remedierea situaţiei.

Totodată, premierul a spus că va primi zilnic rapoarte din teren în legătură cu subvenţiile.

"Până la finele săptămânii toţi banii care vin de la Guvern, cei 30%, vor intra în conturile fermierilor", a spus Boc.

Declaraţiile au fost făcute la un restaurant din Bucureşti, unde se sărbătoreşte aniversarea a 30 de ani de la inaugurarea metroului.

Liderii de sindicat de la Metrorex l-au întâmpinat cu huiduieli pe Boc la intrarea acestuia în restaurant, iar şeful Executivului le-a transmis acestora că justiţia şi bucureştenii le-au dat o lecţie.

Boc a ţinut un scurt discurs, a primit o insignă şi o carte despre metrou, a dat două autografe pe cărţi şi a plecat.

Boc a convocat pentru joi, la Palatul Victoria, conducerea APIA, pentru a prezenta motivul întârzierilor la plata subvenţiilor pentru fermieri, arătând că Guvernul a primit numeroase sesizări din teritoriu conform cărora banii nu au fost alocaţi crescătorilor de animale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici