Boc: Guvernul va achita, în iulie, o datorie de 48 de milioane de euro către Bechtel

Premierul Emil Boc a anunţat că Guvernul va achita, în această lună, companiei americane Bechtel o datorie de 48 de milioane de euro, care reprezintă cheltuieli curente neonorate pentru lucrările la Autostrada Transilvania.

19 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul va achita, în iulie, o datorie de 48 de milioane de euro către Bechtel

Boc: Guvernul va achita, în iulie, o datorie de 48 de milioane de euro către Bechtel (Imagine: Raul Ştef/Me.diafax Foto)

Premierul Emil Boc a făcut acest anunţ duminică, în cadrul vizitei făcute pe şantierul Autostrăzii Transilvania din judeţul Cluj.

"Sunt cheltuieli curente care practic trebuie aduse la zi şi pe care în iulie le aducem în grafic. Este o datorie de 48 de milioane de euro", a afirmat Boc.

Premierul i-a spus, duminică, directorului Michael Mix, de la compania Bechtel, care lucrează la Autostrada Transilvania, că nu trebuie să îşi facă griji în ceea ce priveşte achitarea acestei datorii.

"Nu trebuie să îşi facă griji, nu sunt probleme majore în ceea ce priveşte asigurarea finanţării. Banii îi aducem din trimestrul patru în trimestrul trei şi vor avea astfel sume încât să lucreze şapte zile pe săptămână", a menţionat Boc.

Lucrările pe tronsonul 2B al Autostrăzii Transilvania, Câmpia Turzii - Gilău, vizitat duminică de premier, sunt realizate în proporţie de 75 la sută şi trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov - Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici