Boc: În scrisoarea de intenţie cu FMI nu apare nicio cifră privitoare la disponibilizări

Premierul Emil Boc a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că în scrisoarea de intenţie cu FMI nu apare nicio cifră privitoare la disponibilizări, el subliniind că numărul celor care vor fi disponibilizaţi nu este unul arbitrar, ci va decurge din analizele de standarde de cost efectuate de Guvern.

14 afișări
Imaginea articolului Boc: În scrisoarea de intenţie cu FMI nu apare nicio cifră privitoare la disponibilizări

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă Guvernul negociază cu FMI disponibilizarea a 150.000 de bugetari, Boc a precizat: "Vreau să ştiţi că nicăieri în scrisoarea de intenţie nu apare vreun număr cu privire la disponibilizări. Acest număr nu este unul care se impune arbitrar. Acest număr nu este unul predestinat. Aceste analize se fac pe baza standardelor de cost".

Boc a precizat că orice reformă a administraţiei se va face pe bază de eficienţă, în care se combină criteriul cantitativ cu criteriul calitativ şi, în consecinţă, Guvernul se va angaja să facă aceste analize riguroase de standarde de cost şi va opera, evident, cu restrângerea cheltuielilor bugetare.

"Miercuri, fiecare ministru va prezenta propria viziune, aşa cum a fost decisă în Guvern, de restructurare, desfiinţare, comasare a agenţiilor, oficiilor, inspectoratelor şi a tuturor celorlalate structuri care intră în subordinea Guvernului", a mai spus Boc.

Guvernul şi FMI au convenit scăderea deficitului bugetar în 2010 la sub 6% din PIB, faţă de 7,2% din PIB acceptat pentru 2009, printre măsuri figurând îngheţarea pensiilor şi salariilor, creşterea încasărilor din accize la tutun şi carburanţi şi limitarea cheltuielilor administraţiilor locale.

Draftul de scrisoare suplimentară la acordul stand-by conţinea în mod explicit o referire la numărul de disponibilizări din sectorul public, respectiv 150.000 de anagajaţi până la mijlocul anului viitor, paragraf care a fost eliminat însă după ultimele negocieri. În prezent, numărul bugetarilor este de aproximativ 1,4 milioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici