Boc, mulţumit de ritmul lucrărilor la autostrada Bucureşti - Ploieşti - VIDEO

Premierul Emil Boc s-a declarat mulţumit de ritmul lucrărilor la autostrada Bucureşti - Ploieşti şi a afirmat, sâmbătă, pe şantierul de construcţie, în localitatea Râfov, din judeţul Prahova, că în această vară "infrastructura nu are vacanţă".

48 afișări
Imaginea articolului Boc, mulţumit de ritmul lucrărilor la autostrada Bucureşti - Ploieşti - VIDEO

Premierul Emil Boc, mulţumit de ritmul lucrărilor la autostrada Bucureşti - Ploieşti (Imagine: Bogdan Maran/MediafaxFoto)

"Vara aceasta infrastructura nu are vacanţă. Sunt 650 de oameni care lucrează şi peste 400 de utilaje la lucru. Comparativ cu începutul anului, când aici nu exista nimic, nici măcar exproprierile nu erau făcute, acum se lucrează. Sperăm ca până la sfârşitul anului să facem 30 de kilometri de autostradă la strat de binder, iar la sfârşitul anului 2010 românii să poată circula pe această autostradă (n.r. - pe tronsonul Bucureşti - Ploieşti), să nu mai fie nevoiţi să suporte calvarul de pe DN1. În fiecare lună să se facă ce am promis", a spus Emil Boc.

Premierul a lăudat Ministerul Transporturilor, în prezenţa ministrului de resort, Radu Berceanu, aflat şi el pe şantier alături de Boc, spunând că MT este ministerul care a reuşit să utilizeze cel mai bine banii publici pentru investiţii în infrastructură.

"Guvernul a investit patru miliarde de euro până la sfârşitul lui iulie, ce reprezintă 45 la sută din planul de investiţii al României pe 2009. Ministerul Transporturilor a depăşit 50 la sută la investiţii şi ar fi reuşit să cheltuiască şi mai mult dacă nu ar fi fost constrângerile financiare", a afirmat Boc.

În acest context, primul-ministru a spus că la rectificarea de buget domeniile justiţiei, apărării, de ordine publică vor primi resurse suplimentare, la fel ca şi Ministerul Muncii, pentru a se putea face plăţile de şomaj şi pensii, şi Ministerul Educaţiei pentru plata profesorilor.

"Pentru infrastructură, vom da 125 de milioane de euro, bani suplimentari pe care îi va primi Ministerul Transporturilor pentru a continua lucrările majore de infrastructură din acest an. Începând din această toamnă, oprim căderea economică pentru ca la anul să începem relansarea", a declarat Boc.

Acesta a adăugat că va veni lunar să verifice lucrările la autostrada Bucureşti - Ploieşti, afirmând că pe români, dacă nu îi verifici pe şantier, nu muncesc.

Aflat şe şantier alături de Emil Boc, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, lăudat de către premier, a replicat: "Dacă mă mai lăudaţi o să am parte de o comisie parlamentară de anchetă săptămâna viitoare".

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici