Boc: Neimpozitarea profitului reinvestit şi compensarea TVA de plătit cu cel de rambursat, prin OUG

Neimpozitarea profitului reinvestit şi compensarea Taxei pe Valoarea Adăugată de plătit cu sumele de rambursat de la stat din TVA vor fi aprobate prin ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

123 afișări
Imaginea articolului Boc: Neimpozitarea profitului reinvestit şi compensarea TVA de plătit cu cel de rambursat, prin OUG

Boc: Neimpozitarea profitului reinvestit şi compensarea TVA de plătit cu cel de rambursat, prin OUG

Neimpozitarea profitului reinvestit şi compensarea TVA fac parte dintre măsurile anticriză aprobate, joi, de Guvern.

Finanţele au stabilit că impactul bugetar al scutirii de impozit pentru profiturile reinvestite se va ridica la 3,44 miliarde lei, respectiv 0,59% din PIB.

Boc a explicat că procedura de compensare va viza atât obligaţile curente, cât şi sumele de rambursat pentru care a trecut termenul de 45 de zile.

Alocarea a 20% din bugetul anului 2009 pentru investiţia publică în infrastructură, achitarea datoriilor guvernamentale, capitalizarea CEC, cu aproximativ 250 milioane euro, şi a Eximbank, înfiinţarea Fondului de garantare a creditelor pentru IMM şi, în cadrul CEC, a Fondului de finanţare pentru IMM, alocarea  prin bugetul de stat a aceluiaşi volum de fonduri pentru promovarea exeporturilor ca în 2008 şi  majorarea contribuţiei statului pentru susţinerea exportului, continuarea programului de casare a maşinilor uzate pentru 60.000 unităţi cu o primă de casare de 3.800 lei, susţinerea cu 50% a formării profesionale continue pentru angajaţi şi şomeri, suprataxarea produselor de lux şi taxarea la nivel european a jocurilor de noroc, ca o măsură prin care, potrivit premierului, pot fi găsite resurse financiare suplimentare la bugetul de stat, sunt alte măsuri cuprinse în programul anticriză şi aprobate de Guvern.

Citeşte şi:

Pensiile din sistemul public cresc cu 5% în 2009, în două tranşe - surse

Salariile în sectorul bugetar ar putea fi majorate în acest an cu 5%

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat de Guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici