Boc: Pogea nu a mai vrut un nou mandat la Finanţe

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că Gheorghe Pogea nu mai intenţionează să facă parte din viitorul Executiv şi că parlamentarilor independenţi le revine un portofoliu ministerial.

32 afișări
Imaginea articolului Boc: Pogea nu a mai vrut un nou mandat la Finanţe

Boc: Pogea nu a mai vrut un nou mandat la Finanţe (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Pot să vă spun că Gheorghe Pogea nu mai intenţionează să opteze pentru un nou mandat la Ministerul Finanţelor. Iniţiativa este a domniei sale, pe baza unei discuţii pe care am avut-o cu toţi colegii din Cabinet", a declarat Emil Boc.

Preşedintele PDL a mai spus că pe lista viitorului guvern un portofoliu va reveni parlamentarilor independenţi.

"Potrivit ponderii pe care o au în structura aritmetică, independenţilor le revine un portofoliu", a adăugat Emil Boc.

De asemenea, Emil Boc a dat asigurări că viitorul executiv va avea în componenţă mai puţini miniştri decât formula actuală, nedorind să dea alte detalii.

"Nu avem niciun fel de rezervare şi niciun fel de lucru predeterminat. Totul se va decide în PDL prin vot secret. Încă suntem în discuţii cu partenerii de la UDMR, cu colegii de la minorităţile naţionale şi cu partenerii de la grupul independenţilor pentru forma finală a partajării ministerelor, după care fiecare partid va face, potrivit propriilor proceduri, desemnarea candidaţilor, primul-ministru urmând să prezinte lista membrilor Cabinetului", a arătat Boc.

Potrivit unor suse politice, Finanţele ar urma să revină lui Sebastian Vlădescu, iar Apărarea lui Gabriel Oprea, ca reprezentat al grupului independenţilor.

PDL şi UDMR au convenit o formulă de Guvern care să fie validată în forurile de conducere ale celor două partide.

Potrivit unor surse politice, lista Guvernului Boc arată astfel:

Premier: Emil Boc

Vicepremier: Marko Bela

Ministrul Internelor: Vasile Blaga

Ministrul Afacerilor Externe: Bogdan Aurescu

Ministrul Justiţiei: Cătălin Predoiu

Ministrul Economiei (Energiei): Adriean Videanu

Ministerul Finanţelor Publice: Sebastian Vlădescu

Ministrul Transporturilor: Radu Berceanu

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului: Elena Udrea

Ministrul Educaţiei, Tineretului şi Sportului: Daniel Funeriu

Ministrul Sănătăţii: Laszlo Attila

Ministrul Agriculturii: Orest Onofrei

Ministrul Culturii: Kelemen Hunor

Ministrul Mediului: Attila Korody

Ministrul Apărării Naţionale: Gabriel Oprea

Ministrul Comunicaţiilor: Gabriel Sandu

Ministrul Muncii: se aşteaptă un răspuns final al lui Marian Sârbu. În cazul unui refuz, postul ar putea fi ocupat de actualul secretar de stat Mihai Şeitan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici