Boc şi miniştrii vor să se reunească pentru concluzia negocierilor cu FMI

Premierul Emil Boc şi miniştrii intenţionează să se reunească într-o nouă şedinţă, în care să fie analizate concluziile negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, surse guvernamentale.

30 afișări
Imaginea articolului Boc şi miniştrii vor să se reunească pentru concluzia negocierilor cu FMI

Boc şi miniştrii vor să se reunească pentru concluzia negocierilor cu FMI (Imagine: Guvernul României)

"Premierul a transmis miniştrilor să fie pregătiţi pentru o posibilă convocare la Guvern, la o nouă şedinţă, în care să fie analizate concluziile negocierilor cu FMI", au arătat sursele.

Anterior, surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că premierul a renunţat la vizita privată pe care intenţiona să o efectueze, joi, în Statele Unite şi unde urma să primească titlul onorific de Doctor în Drept din partea universităţii americane Michigan State University, şi a cerut miniştrilor să stea "cu puşca la picior" în aceste zile, avertizându-i că vor fi convocaţi atât la discuţii cu FMI, cât şi la alte reuniuni ulterioare.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, i-a informat pe membrii Cabinetului că FMI a cerut reducerea cheltuielilor şi majorarea veniturilor inclusiv prin creşterea taxelor şi că deficitul bugetar din 2010 va depăşi 5,9% din PIB, Fondul putând accepta un deficit de 6,3-6,4%.

Marţi, surse participante la negocierile cu FMI au declarat agenţiei MEDIAFAX, că Fondul a propus majorarea TVA şi a cotei unice, pentru a accepta o creşetere a deficitului de la 5,9% până la cel mult 6,9% din PIB, întrucât nu mai are încredere în Guvern că va reduce cheltuielile, dar nu este de acord cu aplicarea unor taxe diferenţiate sau progresive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici