Bogza, CIS: Investitorii se duc în ţările unde se fac autostrăzi, nu unde sunt schimbate bordurile

Prioritizarea investiţiilor publice este foarte importantă pentru România în vederea atragerii de investitori deoarece aceştia se vor duce în ţările unde se fac autostrăzi, nu acolo unde se schimbă borduri, a declarat Bogdan Bogza, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (CIS).

664 afișări
Imaginea articolului Bogza, CIS: Investitorii se duc în ţările unde se fac autostrăzi, nu unde sunt schimbate bordurile

Bogza, CIS: Investitorii se duc în ţările unde se fac autostrăzi, nu unde sunt schimbate bordurile (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Avem o lege care asigură prioritizarea investiţiilor publice. În 2014, sumele pentru investiţii publice au fost alocate de anumite criterii, dar 2014 nu este foarte bun din acest punct de vedere. Volumul cheltuielilor publice pentru investiţii a scăzut foarte mult, dar nu credem că este din cauza prioritizării. E din alte motive. pe care nu le cunoaştem în momentul de faţă. Acest efort de prioritizare ar trebui să continue, pentru că este singura cale prin care se asigură eficientizarea cheltuielor publice. Ca să fac o glumă amară: investitorii preferă să se ducă în ţările unde se fac autostrăzi, nu unde se schimbă borduri", a spus Bogza.

El a menţionat că gluma este puţim exagerată având în vedere că decizia privind schimbarea bordurilor este luată la nivel local.

"Dar acesta este un fapt de viaţă. În România este o realitate, investitorii nu se uită la borduri, sunt atenţi la inaugurări de autostrăzi", a adăugat Bogza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici