Borbely: Ponderea IT&C în PIB va ajunge la 10% la finele acestui an

Ponderea sectorului IT&C va ajunge la 10% din Produsul Intern Brut (PIB) la finele acestui an, comparativ cu 7% la nivelul anului 2007, a declarat, joi, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Karoly Borbely.

25 afișări
Imaginea articolului Borbely: Ponderea IT&C în PIB va ajunge la 10% la finele acestui an

Borbely: Ponderea IT&C în PIB va ajunge la 10% la finele acestui an (Imagine: Mediafax Foto)

"Comparativ cu 2006, ponderea IT&C în PIB a urcat anul trecut cu trei puncte procentuale, la 7%", a spus Borbely.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, PIB-ul României a urcat, anul trecut, la 404,7 miliarde lei, iar creşterea economică din 2007 s-a plasat la 6%, cu 1,9 puncte sub nivelul consemnat în 2006, de 7,9%.

Potrivit unei declaraţii din 4 martie, ministrul Comunicaţiilor a estimat că valoarea pieţei IT&C din România va depăşi şapte miliarde de euro în 2008, faţă de 5,2 miliarde euro în 2007, creştere generată de diversificarea serviciilor şi introducerea unor noi tehnologii pentru utilizatori, precum WiMAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici