BRD: Cardurile funcţionează normal. Banca a suplimentat măsurile de securitate a tranzacţiilor

Cardurile BRD, atât cele emise împreună cu Visa, cât şi cele emise sub egida MasterCard, au funcţionat şi funcţionează normal, putând fi folosite la retrageri la ATM şi plăţi la comercianţi, iar banca a suplimentat măsurile de protecţie la nivelul sistemului de monitorizare a tranzacţiilor.

483 afișări
Imaginea articolului BRD: Cardurile funcţionează normal. Banca a suplimentat măsurile de securitate a tranzacţiilor

BRD: Cardurile funcţionează normal. Banca a suplimentat măsurile de securitate a tranzacţiilor (Imagine: Shutterstock)

"Cardurile BRD, atât cele emise împreună cu Visa, cât şi cele emise sub egida MasterCard, au funcţionat şi funcţionează normal, putând fi folosite la retrageri la ATM şi plăţi la comercianţi. Mai mult decât atât, banca a implementat în ultima perioadă măsuri de protecţie suplimentară la nivelul sistemului de monitorizare a tranzacţiilor în scopul de a asigura un grad sporit de securitate a acestora pentru toţi clienţii ei", se arată într-un comunicat al băncii transmis sâmbătă MEDIAFAX.

Anunţul vine în urma apariţiei "unor informaţii neverificate în unele mijloace de informare în masă", potrivit cărora banca ar fi "sistat tranzacţiile cu carduri Maestro".

CEC Bank a blocat miercuri aproximativ 17.000 de carduri ale clienţilor, după ce a primit notificări că este posibil ca anumite informaţii să fi fost compromise la nivelul unei baze de date internaţionale.

Cătălin Creţu, director general al Visa Europe pentru România, a declarat tot miercuri că posesorii de carduri victime ale fraudei ca urrmare a unei probabile breşe de securitate în baza de date a unui procesator din Europa vor primi banii înapoi, în conformitate cu termenii şi condiţiile băncii emitente.

"Visa Europe a fost informată de probabilitatea unei breşe de securitate în baza de date a unui procesator din Europa. S-a deschis o anchetă în acest sens şi lucrăm îndeaproape cu băncile pentru a ne asigura că posesorii de card sunt protejaţi. Întrucât ancheta este în curs de desfăşurare, nu putem oferi mai multe informaţii în acest moment. În cazuri ca acesta, rolul nostru este de a sprijini investigaţia derulată şi de a proteja deţinătorii de carduri. Posesorii de carduri trebuie să fie atenţi la conturile lor şi să raporteze băncii emitente orice activitate suspectă sau neobişnuită. Posesorii de carduri care sunt victime inocente ale fraudei îşi vor primi banii înapoi, în conformitate cu termenii şi condiţiile băncii care le-a emis cardul ", a afirmat Creţu.

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) a fost sesizată că unele bănci au fost avertizate de o posibilă breşă de securitate la un procesator european, care ar fi condus la dezvăluirea unor informaţii legate de tranzacţiile efectuate cu unele carduri.

Reprezentanţii ARB au afirmat miercuri că nu se aşteaptă ca posesorii de carduri să fie afectaţi ca urmare a breşei de securitate la un procesator european şi precizează că departamentele de monitorizare a fraudei din cadrul băncilor au luat măsuri pentru depistarea eventualelor incidente.

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici