Bugetarii renunţă la concediu şi telefoane. Începe un nou val de restructurări în companiile private?

Aproximativ 1,38 de milioane de bugetari vor avea la dispoziţie cu un miliard de euro mai puţin în următoarele şase luni, iar angajaţii de la stat au început deja să se gândească cum vor tăia din costuri pentru ca reducerea cu 25% a salariilor să nu-i afecteze prea tare.

38 afișări
Imaginea articolului Bugetarii renunţă la concediu şi telefoane. Începe un nou val de restructurări în companiile private?

Bugetarii renunţă la concediu şi telefoane. Începe un nou val de restructurări în companiile private? (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Reprezentanţii mediului privat spun că noul context creat de măsurile de austeritate nu va influenţa prea tare politica de personal a companiilor, deşi unele voci spun că ar putea exista un nou val de restructurări la privat.

Ana Voinea, şef serviciu în cadrul unei direcţii generale a finanţelor publice din provincie, care are un salariu brut de aproximativ 3.000 de lei, va rămâne cu un salariu de 2.250 de lei începând cu această lună, iar prioritară în bugetul său de cheltuieli lunare va rămâne achitarea ratelor.

Citeşte mai multe despre metodele de economisire ale angajaţilor de la stat pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici