Bugetul general consolidat a înregistrat, în primele două luni, un excedent de 0,21% din PIB

Bugetul general consolidat a înregistrat, în primele două luni, un excedent de 0,21% din PIB, mai ridicat decât cel din perioada similară din 2007, de 0,12%, potrivit datelor Ministerului Economiei şi Finanţelor.

29 afișări
Imaginea articolului Bugetul general consolidat a înregistrat, în primele două luni, un excedent de 0,21% din PIB

Bugetul general consolidat a înregistrat, în primele două luni, un excedent de 0,21% din PIB

Veniturile totale au însumat 27,39 miliarde de lei, echivalentul a 6,2% din PIB, în timp ce cheltuielile totale s-au plasat la 26,48 miliarde de lei, echivalentul a 6,02% din PIB.

Calculele au fost făcute în funcţie de Produsul Intern Brut (PIB) estimat pentru acest an, de 440 de miliarde de lei.

În primele două luni din 2007, veniturile se ridicau la 17,5 miliarde de lei, echivalentul a 4,6% din PIB, iar cheltuielile la 17,04 miliarde de lei, reprezentând 4,5% din PIB.

Bugetul de stat a consemnat, în perioada ianuarie-februarie, un deficit de 2,23 miliarde de lei, derivat din venituri totale de 10,88 miliarde de lei şi cheltuieli de 13,11 miliarde de lei.

În acelaşit timp, bugetul general centralizat al bugetelor locale a încheiat pimele două luni ale anului cu un plus de 1,51 miliarde de lei.

Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate a obţinut un excedent de 1,04 miliarde de lei, pe fondul unor venituri de 2,42 miliarde de lei şi a unor cheltuieli de 1,38 miliarde de lei.

Tot pe excedent au ieşit şi bugetul asigurărilor sociale de stat (333,2 milioane de lei) şi cel al asigurărilor pentru şomaj (189,9 milioane de lei).

Pe de altă parte, bugetul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului a înregistrat un deficit de 3,7 milioane de lei.

Potrivit datelor MEF, la capitolul credite externe acordate ministerelor a fost consemnat un deficit de 453,6 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici