Bugetul va fi rectificat miercuri, cu venituri în plus de 6,4 mld. lei şi cheltuieli de 7 mld. lei

A treia rectificare bugetară va fi aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului şi va presupune o majorare a veniturilor cu 6,4 miliarde lei, precum şi o suplimentare concomitentă a cheltuielilor cu şapte miliarde lei, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

35 afișări
Imaginea articolului Bugetul va fi rectificat miercuri, cu venituri în plus de 6,4 mld. lei şi cheltuieli de 7 mld. lei

Bugetul va fi rectificat miercuri, cu venituri în plus de 6,4 mld. lei şi cheltuieli de 7 mld. lei (Imagine: Mediafax Foto)

"Până miercuri vom scrie toate sintezele pentru toţi ordonatorii de credite, dar plafoanele au fost deja aprobate în şedinţa precedentă. În aceste condiţii, deficitul va rămâne la 2,3% din PIB, pentru că vorbim de o altă valoare a produsului intern, de aproximativ 500 de miliarde lei", a explicat Vosganian.

El a arătat că un miliard de lei vor fi alocaţi doar pentru drepturilor salariale cuvenite judecătorilor şi procurorilor, rezultate din procesele pierdute în ultima perioadă de Ministerul Economiei şi Finanţelor.

În luna iulie, Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din acest an, iar deficitul bugetului general consolidat pentru 2008 a fost majorat cu 842 de milioane lei, dar a rămas la nivelul de 2,3% din PIB, în condiţiile revizuirii în sus a Produsului Intern Brut, de la 440 de miliarde lei la 475 de miliarde lei.

Deficitul bugetului general consolidat s-a plasat la finele primelor şapte luni la 0,64% din PIB, indicatorul fiind inferior celui din primul semestru, de 1,18% din PIB.

Valoarea deficitului s-a ridicat la 3,06 miliarde de lei, comparativ cu 5,19 miliarde de lei la finele primului semestru. Deficitul a fost generat de venituri totale de 96,28 miliarde de lei şi cheltuieli de 99,36 miliarde de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici