Bulgaria a încheiat un acord pe 25 de ani pentru achiziţia de gaze din Azerbaidjan

Compania de stat Bulgargaz din Bulgaria a încheiat un acord cu consorţiul Şah Deniz din Azerbaidjan pentru achiziţia de gaze naturale pe o perioadă de 25 de ani, din 2019, aceasta fiind prima diversificare a furnizorilor realizată de autorităţile de la Sofia, relatează Novinite.

205 afișări
Imaginea articolului Bulgaria a încheiat un acord pe 25 de ani pentru achiziţia de gaze din Azerbaidjan

Bulgaria a încheiat un acord pe 25 de ani pentru achiziţia de gaze din Azerbaidjan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Importurile de la Şah Deniz, unde se află cel mai mare zăcământ de gaze din Azerbaidjan, vor fi de 1 miliard de metri cubi pe an, potrivit postului naţional de radio din Bulgaria.

Directorul general al Bulgargaz a anunţat începerea negocierilor pentru achiziţia de gaze azere la începutul acestui an, dar discuţiile au fost întârziate de faptul că Şah Deniz a respins proiectul Nabucco.

Gazele azere vor fi livrate prin conducta TAP, care trece prin Grecia şi ajunge până în Italia. Bulgaria va folosi gazoducte de legătură cu Grecia şi Italia, care urmează să fie construite.

Contractul este prima diversificare reală a surselor şi rutelor de gaze naturale realizată de Bulgaria, dependentă de livrările din Rusia, care va avea ca efect extinderea serviciilor oferite de Bulgargaz şi creşterea securităţii aprovizionării cu gaze a consumatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici