Bulgaria întârzie procedurile de adoptare a monedei euro

  • Bulgaria ar putea adera la mecanismul ERM 2 câteva luni mai târziu decât a fost iniţial anunţat
  • Dombrovskis a confirmat că Bulgaria ar urma să adere la mecanism şi zona euro cu actualul curs de schimb de 1 euro pentru 1,95583 de leva
  • Potrivit lui Kristalina Georgieva, directorul general al FMI, preşedintele Băncii Centrale Europene „vede foarte pozitiv” demersul Bulgariei pentru intrarea în zona euro
204 afișări
Imaginea articolului Bulgaria întârzie procedurile de adoptare a monedei euro

Bulgaria întârzie procedurile de adoptare a monedei euro

Bulgaria ar putea adera la mecanismul ERM 2 câteva luni mai târziu decât aprilie, data limită anunţată anterior, a anunţat vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, citat de Novinite.

Dombrovskis a confirmat că Bulgaria ar urma să adere la mecanism şi zona euro cu actualul curs de schimb de 1 euro pentru 1,95583 de leva.

Recent, Kristalina Georgieva, directorul general al FMI, anunţa că Bulgaria poate adopta moneda euro în 2023, după ce va intra în acest an în „sala de aşteptare” a zonei euro, adică mecanismul ERM 2. Georgieva a declarat că preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, „vede foarte pozitiv” demersul Bulgariei pentru intrarea în zona euro şi i-a spus la Forumul Economic Mondial de la Davos că „se pare că bulgara va fi vorbită curând în sala unde au loc întâlnirile zonei euro”.

Bulgaria, a cărei monedă, leva, este deja legată de euro, îndeplineşte criteriile nominale pentru a adopta moneda unică, cu finanţe publice sănătoase şi datorii reduse, dar este, de asemenea, unul dintre cele mai sărace şi corupte state membre ale UE. „Bulgaria în ansamblu stă foarte bine. Există două bănci care au avut probleme, dar lucrează la ele şi nu văd probleme”, a spus Georgieva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici