Bulgarii majorează accizele la ţigări, pentru a strânge bani de pensii

Ministerul Finanţelor din Bulgaria va majora accizele impuse ţigaretelor cu aproape 25%, de la 58 de euro pentru 1.000 de ţigarete la 72 de euro, cu scopul de a strânge bani pentru pensii şi a putea reduce contribuţia obligatorie de asigurări sociale, transmite Novinite.

28 afișări
Imaginea articolului Bulgarii majorează accizele la ţigări, pentru a strânge bani de pensii

Bulgarii majorează accizele la ţigări, pentru a strânge bani pentru pensii (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Nivelul vizat pentru accize este cu 20% peste cel minim negociat de autorităţile de la Sofia cu Comisia Europeană pentru anul viitor.

Organizaţiile de sănătate din Uniunea Europeană încearcă să determine guvernele să majoreze taxele pentru ţigări pentru a determina, astfel, reducerea consumului.

Un studiu european elaborat în 2008 arată că Bulgaria se plasează pe locul doi în Europa în funcţie de numărul de fumători. Un alt studiu, naţional, consemnează că în 2007 peste 46% din cetăţenii bulgari de sex masculin şi mai mult de 32% dintre femei erau fumători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici