Burger King ar putea deschide anul viitor zece restaurante în România

Atlantic Restaurant System, firma care deţine franciza Burger King pentru România, intenţionează să deschidă zece restaurante fast-food anul viitor, în urma unor investiţii de aproximativ cinci milioane de euro.

790 afișări
Imaginea articolului Burger King ar putea deschide anul viitor zece restaurante în România

Burger King ar putea deschide anul viitor zece restaurante în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Investiţia medie într-un restaurant Burger King este de 500.000 euro, suma putând creşte în funcţie de tipul de restaurant deschis (în zonele amenajate din mall-uri, stradale sau drive-in), a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al reţelei, Remus Tiucă.

În aceste condiţi, suma totală alocată pentru deschiderea celor zece unităţi fast-food ar putea fi de aproximativ cinci milioane de euro.

Directorul general Burger King România spune că firma nu a fost încă înştiinţată de dezvoltatorii cu care lucrează despre eventuale amânări de proiecte.

"Înca nu am primit niciun semnal în acest sens de la dezvoltatorii cu care colaborăm. Oricum, suntem flexibili şi acţionăm urmărind ce se întâmplă în piaţă, deci, dacă vor exista proiecte care vor fi amânate, ne putem schimba strategia de dezvoltare pentru respectivele locaţii", a precizat Tiucă.

Firma şi-a revizuit în creştere planul de extindere în România, având în vedere că, la deschiderea primului restaurant Burger King din România, preşedintele Atlantic Restaurant System, Marius Nasta, declara că intenţionează să deschidă zece restaurante până la sfârşitul anului 2009, patru dintre unităţi urmând să fie inaugurate în acest an.

Burger King a deschis, în luna decembrie, al cincilea restaurant al reţelei, în Bucureşti, în incinta centrului comercial Cora Pantelimon. Toate cele cinci fast-food-uri au fost deschise în Capitală.

Prima unitate Burger King inaugurată anul viitor va fi deschisă la Constanţa, în centrul comercial Tom.

Firma ar putea angaja aproximativ 350 de lucrători în 2009 în restaurantele care vor fi deschise.

Pe termen lung, Atlantic Restaurant System îşi propune să deschidă 50 de restaurante Burger King în următorii cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici