Bursa revine pe creştere

Bursa a revenit pe creştere, de 7,23%, la deschiderea şedinţei de luni, cu un ritm mult mai alert pe acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), care au urcat în medie cu 11,95%, recuperând o parte din pierderile importante înregistrate săptămâna trecută.

14 afișări
Imaginea articolului Bursa revine pe creştere

Bursa revine pe creştere (Imagine: Mediafax Foto)

Bursa a încheiat vineri cea mai dezastruoasă săptămână de la reînfiinţare, în 1995, indicele general prăbuşindu-se cu 26,86%, ceea ce la nivelul capitalizării a însemnat un minus de 27,8 miliarde lei (6,74 miliarde euro).

Preţurile celor mai lichide zece acţiuni au deschis săptămâna pe un reviriment semnificativ, de 7,19%, cel mai mare câştig fiind înregistrat de titlurile Petrom, care au crescut cu 13,43%, la 0,245 lei.

Evoluţia acţiunilor SIF a ridicat şi indicele extins al Bursei, care după primele cinci minute se plasa cu 8,3% peste nivelul de vineri.

Ordinele de cumpărare au dus în sus şi preţurile titlurilor companiilor din sectorul energetic, astfel că la ora 10:05, BET-NG indica o medie a cotaţiilor acestor acţiuni cu 9,86% mai sus de şedinţa precedentă.

Titlurile BRD erau cele mai lichide din piaţă, cu un rulaj de 122.000 de lei. Cel mai recent transfer a fost realizat la 8,2 lei, preţ cu 10,81% peste referinţă.

Tranzacţiile realizate au însumat 900.000 de lei (238.000 de euro), nivel apropiat de rulajul de la deschiderea unei şedinţe obişnuite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici