Când încep înscrierile pentru o nouă sesiune a programului Rabla Plus

O nouă sesiune de înscrieri pentru programul Rabla Plus dedicată persoanelor fizice are loc în perioada 23 noiembrie-8 decembrie.

2108 afișări
Imaginea articolului Când încep înscrierile pentru o nouă sesiune a programului Rabla Plus

Potrivit Ministerului Mediului, persoanele fizice interesate să achiziţioneze un autoturism electric sau plug-in hybrid se pot înscrie în perioada 23 noiembrie 2023, ora 10.00 – 8 decembrie 2023, ora 23.59, în cadrul unei noi sesiuni a programului Rabla Plus lansată de Administratia Fondului pentru Mediu.

Bugetul alocat programului este de 72.655.000 lei.

„Începând cu ziua de joi, prin Administraţia Fondului de Mediu, vom deschide o nouă sesiune pentru <Rabla Plus>. Este vorba de autoturismele electrice şi plug-in hybrid. Această nouă sesiune se va adresa persoanelor fizice, pentru că avem nişte sume de bani rămase ca urmare a derulării acestui program. Nu sunt bani foarte mulţi, sunt 72,6 milioane de lei, deci vom putea finanţa aproximativ 1.500 de autoturisme electrice, însă ştiu că e un program extrem de apreciat de către români, care vor beneficia de unul dintre cele mai mari vouchere din Uniunea Europeană, de aproximativ 10.000 de euro”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Conform acestuia, din anul 2016, când a început Programul „Rabla Plus", până astăzi, au fost cumpărate peste 36.000 de autoturisme 100% electrice.

Persoanele fizice se pot înscrie de joi la producătorii/dealerii validaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici