Cardurile „contactless” aduc în România comerţul viitorului

Timpul înseamnă bani. O deviză care a condus, la nivel mondial, la apariţia de noi modalităţi de plată, tot mai rapide. În România, bătrânele carduri cu bandă magnetică merg cot la cot cu noile carduri cu cip. Însă, timid, îşi face apariţia o nouă generaţie.

316 afișări
Imaginea articolului Cardurile „contactless” aduc în România comerţul viitorului

Cardurile „contactless” aduc în România comerţul viitorului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cardurile "contactless" se diferenţiază de celelalte instrumente electronice de plată prin faptul că permit efectuarea tranzacţiei prin simpla apropiere de un cititor, posesorul acestuia nefiind nevoit niciun moment să le cedeze unui casier.

Avantajul: plata se face în numai câteva secunde. "Visa Europe, alături de partenerii săi locali, va lansa foarte curând un produs «contactless» unic pentru piaţa cardurilor din România. Va fi cu siguranţă un produs util unui mare număr de clienţi, iar ca amploare va fi cel de-al doilea proiect de o astfel de anvergură din Europa", a declarat pentru gândul Cătălin Creţu, director general Visa Europe România. El precizează şi că, la nivel european, Visa a emis până în prezent 15 milioane de carduri "contactless".

Citeşte mai multe despre cardurile contactless pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici