Caroli şi Campofrio şi-au unit operaţiunile

Caroli Foods Group şi Campofrio Food Group au încheiat un acord de fuziune a operaţiunilor, în forma unui joint venture, prin care se va crea cea mai mare companie de mezeluri din România, cu o cifră de afaceri cumulată de 120 milioane euro şi o cotă de 16% din piaţa de profil.

316 afișări
Imaginea articolului Caroli şi Campofrio şi-au unit operaţiunile

Caroli şi Campofrio şi-au unit operaţiunile (Imagine: Alexandru Florescu/Mediafax Foto)

"Caroli Foods Group şi Campofrio Food Group au anunţat astăzi semnarea acordurilor de fuziune a operaţiunilor celor două companii, în forma unui joint venture, în România şi teritorii învecinate care includ Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Ucraina şi Turcia. (...) Acordul dintre Caroli Foods Group şi Campofrio Food Group urmăreşte dezvoltarea eficientă a noii companii, prin utilizarea avantajelor competitive şi a resurselor celor două afaceri, precum şi crearea de valoare adăugată", se arată într-un comunicat comun al celor două companii.

Joint-venture-ul va opera sub denumirea de Caroli Foods Group, iar acţiunile noii companii vor fi deţinute în proporţie de 51% de către Caroli Foods Group şi de 49% de către Campofrio Food Group, care a achiziţionat un pachet de acţiuni în numerar.

Potrivit sursei citate, România va rămâne principala piaţă de desfacere, dar noul joint-venture intenţionează să îşi dezvolte prezenţa şi în zona Europei de Sud-Est.

"Acest joint venture va crea cea mai mare companie de pe piaţa produselor din carne procesată din România, cu o cotă de piaţă cumulată de peste 16% şi o cifră de afaceri care depăşeşte 120 milioane de euro", se mai arată în comunicat.

Noul grup va avea un consiliu director format din 5 membri, reprezentanţi ai Caroli Foods şi Campofrio, care va fi prezidat de Talal El-Solh. Haluk Akdemir, în prezent director general al Caroli Foods, va deveni CEO al noului joint venture.

Tranzacţia este supusă aprobării de către Consiliul Concurenţei şi altor proceduri care constituie o practică uzuală pentru acest tip de tranzacţii.

Potrivit datelor companiei, Caroli Foods ocupă locul al doilea pe piaţa de mezeluri din România. Pe parcursul celor 12 ani de activitate, Caroli Foods a investit peste 35 de milioane de euro în două fabrici la Piteşti şi are 1.300 de angajaţi. Grupul Caroli Foods este format din companiile Caroli Prod 2000 SRL, Caroli Foods Group SRL, Caroli Brands SRL şi Maestro Industries SRL.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Caroli Foods Group este controlată de firma Kenes, înregistrată în Olanda, care deţine 99,43% din capital.

Grupul spaniol Campofrio este prezent în România din 1998 şi deţine pe plan local o singură capacitate de producţie, la Tulcea.

Printre principalii competitori de pe piaţa internă a mezelurilor ai Caroli Foods se numără Cris Tim, Aldis, Angst şi H&E Reinert.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici