Carpatair şi Malev vor lansa zboruri pe ruta Budapesta-Veneţia

Carpatair va lansa, pe 7 decembrie, un zbor direct pe ruta Budapesta-Veneţia, în parteneriat code share cu operatorul ungar Malev, care va avea o frecvenţă de zece curse pe săptămână, fiind primul zbor al companiei pe piaţa din Ungaria.

33 afișări
Imaginea articolului Carpatair şi Malev vor lansa zboruri pe ruta Budapesta-Veneţia

Carpatair şi Malev vor lansa zboruri pe ruta Budapesta-Veneţia (Imagine: Carpatair)

În cadrul parteneriatului, Carpatair va avea efectua transportul, iar Malev activităţile de marketing.

"Prin această colaborare se va asigura continuitatea serviciilor oferindu-se clienţilor atât posibilitatea de a călători între Veneţia şi Budapesta, cât şi oportunitatea multiplelor conexiuni spre diverse destinaţii europene prin hub-ul Malev de la Budapesta", se arată într-un comunicat al companiei Carpatair.

Potrivit companiei, noua rută se încadrează în planul de dezvoltare regională a operatorului aerian, care are ca obiectiv valorificarea prezenţei constante şi de durată pe diferite destinaţii europene.

"Zborul direct Budapesta-Veneţia s-a concretizat ca urmare a retragerii companiei partenere Malev Hungarian Airlines de pe această rută. Având în vedere că aeronavele companiei noastre au operat această rută în parteneriat wet lease (închiriere aeronavă serviciu complet) pentru compania Malev, preluarea zborurilor respective este ceva firesc, pasagerii fiind deja familiarizaţi cu produsul Carpatair, cu aeronavele noastre, precum şi calitatea serviciilor la bord", a declarat preşedintele&CEO-ul Carpatair, Nicolae Petrov.

Zborul va fi operat cu aeronave de tip Saab 2.000, cu o capacitate de 50 de locuri.

Prin lansarea noii curse, Carpatair îşi extinde prezenţa pe cele două aeroporturi, suplimentând cu zece zboruri săptămânale cele 20 de curse operate în prezent, respectiv şase zboruri pe ruta Veneţia-Timişoara şi 14 pe relaţia Budapesta-Chişinău, în code share cu Moldavian Airlines.

Din strategia de dezvoltare pe termen mediu a companiei Carpatair mai face parte lansarea a două curse noi spre Italia, din Bucureşti spre Bari şi Ancona, cu o frecvenţă de trei, respectiv două zboruri pe săptămână, precum şi lărgirea flotei cu trei aeronave de tip Fokker 70, cu o capacitate de 72 de locuri.

Compania, care deţine o bază la Timişoara, operează peste 250 de zboruri regulate pe săptămână către 30 de destinaţii din şase ţări, iar pe relaţia România - Italia, operatorul aerian are 94 de curse săptămânale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici