Cât au câştigat cel mai bine plătiţi manageri de fonduri anul trecut

Câştigurile cumulate ale celor mai bine plătiţi 25 de manageri de fonduri de hedging din lume au scăzut anul trecut cu 13%,de la 25,33 miliarde de dolari la 22,1 miliarde de dolari, potrivit unui studiu realizat de revista americană AR Magazine, citat de CNN.

35 afișări
Imaginea articolului Cât au câştigat cel mai bine plătiţi manageri de fonduri anul trecut

Cât au câştigat cel mai bine plătiţi manageri de fonduri anul trecut (Imagine: Shutterstock)

Liderul acestui top a fost John Paulson, fondator şi preşedinte al firmei de investiţii Paulson & Co, cu un câştig record de 4,9 miliarde de dolari, aproximativ 155 de dolari pe secundă.

Paulson a devenit cunoscut după ce a pariat împotriva instrumentelor financiare garantate prin ipoteci subprime chiar înainte de prăbuşirea acestei pieţe în 2007. Anul trecut, Paulson şi-a îndreptat atenţia către aur.

Aproape 90% din averea lui Paulson este investită în aur prin intermediul a două fonduri pe care le conduce, potrivit AR.

"În 2001, câştigurile cumulate ale celor mai importanţi manageri de fonduri nu depăşeau cinci miliarde de dolari, cam cât a obţinut Paulson anul trecut", a afirmat Michelle Celarier, editor al AR.

În topul câştigurilor, Paulson este urmat de Ray Dalio, manager al Bridgewater Associates, cu 3,1 miliarde de dolari, Jim Simons de la Renaissance Technologies - 2,5 miliarde de dolari, David Tepper de la Appaloosa Management - 2,2 miliarde de dolari, Steve Cohen de la SAC Capital Advisors - 1,3 miliarde de dolari sau Eddie Lampert de la ESL Investments - 1,1 miliarde de dolari.

Cel mai scăzut câştig anual care a permis intrarea pe lista celor mai bine plătiţi 25 manageri de fonduri este de 210 milioane de dolari, notează CNN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici