Cât costă să ai o maşină nouă: între 124 şi 864 de euro se duc lunar pe benzină, asigurări şi taxe

Costurile totale medii cu funcţionarea, taxele şi asigurările unui automobil nou se ridică în România la cel puţin 124 de euro pe lună, adică aproximativ salariul minim pe economie, în cazul unui model Dacia Logan cu cea mai slabă motorizare, şi pot depăşi 800 de euro pentru proprietarii unor limuzine precum Mercedes, bani cu care poate fi acoperită chiria unui apartament de lux cu trei camere din centrul Capitalei, arată o analiză ZF.

33 afișări
Imaginea articolului Cât costă să ai o maşină nouă: între 124 şi 864 de euro se duc lunar pe benzină, asigurări şi taxe

Cât costă să ai o maşină nouă: între 124 şi 864 de euro se duc lunar pe benzină, asigurări şi taxe (Imagine: Mediafax Foto)

Utilizarea unui model Skoda Octavia, 1,6 TDI, presupune cheltuieli lunare de circa 162 de euro, în timp ce un BMW X5, cu motor diesel de 3,0 litri, implică un cost lunar de 487 de euro.

Astfel, fără a lua în calcul şi revizia, posesorul unui Logan ajunge să plătească în primul an aproape un sfert din preţul de achiziţie al maşinii pentru combustibil, taxe şi asigurări, iar în cazul în care acesta este achiziţionat prin credit sau leasing, costurile anuale ajung chiar să se dubleze.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici