Cât de mare este taxa de poluare plătită de la 1 ianuarie pentru cele mai vândute maşini noi

Cele mai economice automobile noi vor plăti o taxă de poluare în valoare de 50 de euro de la 1 ianuarie, în timp ce valoarea acesteia urcă până la aproape 1.900 de euro pentru maşinile cu motoare de peste 4,0 litri, cum este cazul limuzinelor Audi A8 sau Mercedes-Benz S-Klasse.

53 afișări
Imaginea articolului Cât de mare este taxa de poluare plătită de la 1 ianuarie pentru cele mai vândute maşini noi

Cât de mare este taxa de poluare plătită de la 1 ianuarie pentru cele mai vândute maşini noi (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Cea mai mică taxă de poluare din topul celor mai bine vândute maşini de pe piaţa locală porneşte de la aproximativ 70 de euro, potrivit datelor Ministerului Mediului şi este valabilă pentru motoarele de 1,2 litri care se regăsesc pe modele precum Dacia Logan, Volkswagen Polo sau Renault Symbol. Din topul celor mai bine vândute maşini de import, cele mai mari taxe sunt plătite de modelele cu motoare de 1,6 litri, cum ar fi Ford Focus sau Skoda Octavia, în aceste cazuri valoarea taxei urcând la aproape 330 de euro.

Procedura de plată a taxei de poluare va fi aceeaşi ca şi până acum, potrivit oficialilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Aceştia au subliniat că noul calculator al taxei disponibil pe site-ul ANAF va fi disponibil în prima parte a acestei săptămâni, în timp ce la administraţiile fiscale se pot încasa deja banii pentru noua taxă de poluare.

Citeşte mai multe despre taxa de poluare auto pentru cele mai vândute maşini noi pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici