CE a lansat o investigaţie asupra Visa Europe, privind taxele la tranzacţiile internaţionale

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, că a deschis o investigaţie antitrust asupra Visa Europe, în legătură cu taxele impuse de companie la tranzacţiile internaţionale prin carduri.

12 afișări
Imaginea articolului CE a lansat o investigaţie asupra Visa Europe, privind taxele la tranzacţiile internaţionale

CE a lansat o investigaţie asupra Visa Europe, privind taxele la tranzacţiile internaţionale

Visa Europa, controlată de 4.600 de bănci care au emis 348 de milioane de carduri, este suspectată de încălcarea regulilor Uniunii Europene, care "interzic practici care restricţionează operaţiunile, precum fixarea preţurilor".

Compania a anunţat, în luna ianuarie, că speră că va încheia un acord cu executivul UE pentru a menţine taxele impuse tranzacţiilor, în pofida deciziei adoptate de CE împotriva companiei de carduri de credit MasterCard.

Comisia a cerut, în luna decembrie 2007, companiei MasterCard să modifice, în termen de şase luni, sistemul de taxare implementat la procesarea tranzacţiilor, riscând să se confrunte în caz contrar cu amenzi zilnice.

MasterCard Europe a înaintat, în luna martie, recurs la Curtea Europeană de Primă Instanţă cu privire la decizia CE, susţinând că implementarea solicitării Executivului european va conduce la majorarea costurilor suportate de utilizatori.

CE a arătat că începerea investigaţiei asupra Visa Europe nu înseamnă că instituţia are vreo dovadă privind o încălcare a legislaţiei comunitare şi că nu există un termen limită pentru finalizarea verificărilor.

Retailerii trebuie să plătească taxe de tranzacţionare de fiecare dată când un consumator utilizează cardul pentru a efectua o achiziţie. Banii sunt reţinuţi de banca clientului şi pretinşi de banca comerciantului.

"Regula onorării tuturor cardurilor" obligă retailerii să accepte toate cardurile valide, indiferente de marca emitentului, natura tranzacţiei sau tipul cardului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici