CE a reactualizat lista neagră a companiilor aeriene

Comisia Europeană (CE) a reactualizat lista neagră a companiilor aeriene care nu au dreptul de a opera pe teritoriul Uniunii Europene din motive de siguranţă, impunând interdicţii transportatorilor aerieni din şapte state, se arată într-un comunicat al instituţiei.

48 afișări
Imaginea articolului CE a reactualizat lista neagră a companiilor aeriene

CE a reactualizat lista neagră a companiilor aeriene

Astfel, nicio companie aeriană din Guineea Ecuatorială, Indonezia, Republica Kârgâzstan, Liberia, Sierra Leone, Swaziland și Republica Democratică Congo nu au voie să efectueze zboruri pe teritoriul statelor comunitare.

Acelaşi tratament a fost impus şi companiilor din Gabon, cu excepţia operatorilor Gabon Airlines și Afrijet, ale căror activități rămân blocate la nivelul actual, fără a avea posibilitatea de a-și extinde serviciile și făcând în continuare obiectul unui regim sistematic și riguros de inspecții premergătoare zborului.

CE a ridicat interdicția de exploatare impusă companiei iraniene, Mahan Airlines, dar a menţinut interdicţia în cazul Ukraine Cargo Airways deoarece nu a fost capabilă, până în prezent, să își implementeze cu succes planul său de acțiuni corective. De asemenea, Comisia le-a reamintit autorităților din Ucraina de necesitatea de a consolida aplicarea standardelor în materie de siguranță.

În cazul Indoneziei, Comisia și Comitetul privind Siguranța Aeriană, alcătuit din toate statele membre UE, au audiat companiile Garuda, Mandala și Air Fast, la cererea lor şi a autorităților aviației civile indoneziene, şi au constatat că autoritățile indoneziene nu au elaborat și nu au pus încă în aplicare un program eficient de monitorizare a niciunui transportator aerian.

Comisia a examinat, de asemenea, situația Cambodgiei și a Filipinelor: În cazul Cambodgiei, se așteaptă ca autoritatea de aviație civilă din această țară să convină cu Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI), până în luna septembrie, un set corespunzător de acțiuni corective pentru a redresa situația în care se află. CE a solicitat Cambodgiei să ia toate măsurile necesare pentru a putea soluționa aspectele legate de siguranță înainte de următoarea actualizare a listei.

În cazul Filipinelor, Comisia a recunoscut că guvernul acestei țări a luat deja o serie de măsuri și a îndemnat spre soluţionarea cât mai rapidă a deficiențelor înregistrate în cadrul sistemului său de monitorizare a siguranței, pentru a evita impunerea de restricții din partea UE.

Totodată, CE a examinat şi transportatorul aerian Yemenia Airways și a decis că acesta trebuie să își finalizeze planul de acțiuni corective înainte de următoarea reuniune a Comitetului privind Siguranța Aeriană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici