Ce ar fi putut Zuckerberg să cumpere cu 19 miliarde de dolari, suma pe care o va plăti pentru WhatsApp

Facebook a anunţat că va prelua aplicaţia de mesagerie instant WhatsApp, tranzacţia ajungând la 19 miliarde de dolari. CNN a alcătuit o listă cu alte achiziţii pe care Mark Zuckerberg le-ar fi putut face cu suma uriaşă pe care urmează să o plătească.

2198 afișări
Imaginea articolului Ce ar fi putut Zuckerberg să cumpere cu 19 miliarde de dolari, suma pe care o va plăti pentru WhatsApp

Ce ar fi putut Zuckerberg să cumpere cu 19 miliarde de dolari, suma pe care o va plăti pentru WhatsApp (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

  • 4 clădiri World Trade Center (16 miliarde $)

One World Trade Center este clădirea principală a noului complex, construit după atentatele de la 11 septembrie. La 541 de metri, cu tot cu antenă, este cea mai înaltă clădire din emisfera vestică şi a patra cea mai înaltă clădire din lume, depăşită doar de Burj Khalifa, Abraj al Bait şi Shanghai Tower. One World Trade Center a costat 3.9 miliarde de dolari, aşa că Mark Zuckerberg ar fi putut ridica patru astfel de clădiri cu suma pe care o va plăti pentru a prelua aplicaţia Whatsapp, relatează CNN.

  • Bugetul ONU pentru ajutor umanitar (13 miliarde $)

Valerie Amos, subsecretar general ONU pentru afaceri umanitare, a cerut, la începutul anului, 13 miliarde de dolari, cea mai mare sumă cerută până acum. Jumătate din bani ar urma să fie folosiţi pentru a gestiona situaţia din Siria. Zuckerberg ar fi putut asigura bugetul ONU pentru ajutorare şi ceva în plus, cu cele 19 miliarde pe care le va plăti pentru Whatsapp.

  • 12.6 miliarde de hotdogi (18.9 miliarde $)

Fondatorul Facebook, un tânăr de 29 de ani care are o avere estimată la 27 de miliarde de dolari, preferă să mănânce hotdogi. Cum preţul acestora în California, acolo unde locuieşte Zuckerberg, este de 1.50 $, cu suma pe care o va plăti pentru Whatsapp ar putea cumpăra 12.6 miliarde de hotdogi. Gustările i-ar ajunge pentru 34 de milioane de ani, dacă ar mânca un hotdog pe zi, sau 400 de ani, dacă ar mânca unul pe secundă.

  • Un împrutumut pentru Ucraina (15 miliarde $)

Pe 17 decembrie 2013, la aproape o lună de la declanşarea protestelor care macină Ucraina, Viktor Ianukovici şi Vladimir Putin au semnat un acord prin care Rusia se angaja să cumpere obligaţiuni emise de Ministerul Finanţelor de la Kiev, în valoare de 15 miliarde de dolari. Acordul a stârnit nemulţumirea manifestanţilor, care nu sunt de acord cu apropierea de Rusia. Cu suma pe care o va plăti pentru Whatsapp, Zuckerberg putea acorda Ucrainei un împrumut mai mare decât cel promis de Vladimir Putin.

  • 678 de bombe nucleare (18.98 miliarde $)

Bombele termonucleare B61 au fost proiectate în 1963 şi au intrat în producţie în 1968. Ultima variantă, B61-11 a fost introdusă în 1997, însă NATO a dezvoltat deja 400 de arme modelul B61-12, cu care vor fi dotate avioanele F-35 şi bombardierele B-2. O astfel de bombă costă 28 de milioane $, astfel că Zuckerberg putea să cumpere 678 de bombe nucleare cu banii pe care îi va plăti pentru preluarea Whatsapp.

  • 4 portavione din clasa Nimitz (18 miliarde $)

Directorii Facebook, Mark Zuckerberg, Sheryl Sandberg, David Ebersman şi Mike Schroepfer, ar putea avea fiecare câte un portavion privat. Super-portavioanele din clasa Nimitz au o lungime de peste 300 de metri, fiind printre cele mai mari nave de război din lume. Cele zece portavioane multi-misiune, cu propulsie nucleară, poartă numele unor politicieni sau militari americani (Nimitz, Eisenhower, Vinson, Roosevelt, Lincoln, Washington, Stennis, Truman, Reagan şi Bush) şi costă în jur de 4.5 miliarde de dolari fiecare.

  • Ajutoare pentru Filipine (6 miliarde $)

Taifunul Haiyan, cunoscut ca Taifunul Yolanda în Filipine, a fost un ciclon tropical care a afectat Asia de sud-est, în noiembrie 2013. Una dintre cele mai puternice furtuni din lume şi cel mai puternic taifun, după viteza vântului, Haiyan a provocat moartea a peste 6000 de pesoane numai în Filipine, iar în ianuarie 2014 autorităţile încă găseau cadavre. Costurile necesare pentru a remedia pagubele ar putea ajunge la 6 miliarde de dolari, mai puţin de o treime din suma pe Facebook o va plăti pentru preluarea Whatsapp. 

  • 19.000 de vaze de Ai Weiwei

Ai Weiwei este un artist contemporan chinez, cunoscut pentru contribuţiile sale în sculptură, fotografie, film, arhitectură, dar şi pentru critica sa politică, socială şi culturală. Un tânăr artist, Maximo Caminero, a distrus o vasă realizată de Ai Weiwei, care era expusă la Muzeul Perez, din Miami, în semn de protest faţă de faptul că artiştii locali nu sunt promovaţi. Caminero a fost arestat pentru distrugerea vazei, care era estimată la un milion de dolari. Zuckerberg ar putea să cumpere 19.000 de astfel de obiecte de artă cu banii pe care îi investeşte în preluarea Whatsapp.

  • Un fond de pensii pentru Big Bird (18.9 miliarde $)

Big Bird, personaj din celebrul serial pentru copii Sesame Street, este unul dintre preferaţii celor mici încă din 1969. Producţia generează un miliard de dolari anual şi este distribuită de postul PBS, care primşte 450 de milioane în fiecare an, finanţare federală. Zuckerberg ar putea să asigure fondurile necesare funcţionării postului de televiziune pentru următorii 42 de ani, asigurându-i o bătrâneţe liniştită lui Big Bird.

  • Abonament la Netflix pentru 198 de milioane de ani (18.98 miliarde $)

Netflix este un furnizor multimedia online şi distribuitor de DVD-uri prin poştă, site-ul oferind sute de mii de filme şi seriale în ţări ca Statele Unite, Danemarca, Olanda, Finlanda, Irlanda, Suedia, Norvegia şi Regatul Unit. Un abonament pe o lună costă 7.99 dolari, în Statele Unite, aşa că Mark Zuckerberg s-ar fi putut abona pentru 198 de milioane de ani cu suma pe care o va plăti pentru preluarea Whatsapp. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici