Ce casă de modă ar putea încheia cea mai profitabilă tranzacţie a ultimilor patru ani

Casa de modă a creatorului Michael Kors (52 ani) vrea să se dezvolte pe plan mondial. Şi cum ar putea face acest lucru, dacă nu prin vânzarea unei participaţii. Cunoscutul designer american, în special datorită articolelor vestimentare adresate publicului feminin, speră la o tranzacţie cu multe zerouri în coadă. Mai exact: două miliarde de dolari. Cifra l-ar ajuta să depăşească gigantul Prada, în materie de succese financiare din ultimii patru ani.

208 afișări
Imaginea articolului Ce casă de modă ar putea încheia cea mai profitabilă tranzacţie a ultimilor patru ani

Ce casă de modă ar putea încheia cea mai profitabilă tranzacţie a ultimilor patru ani (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Michael Kors a devenit un nume de referinţă în fashion datorită rolului pe care l-a jucat în showul de televiziune "Project Runway", difuzat de Lifetime Television (SUA), dar şi creaţiilor vestimentare adresate publicului feminin, cu care a înregistrat succes după succes. Acum, Kors speră să obţină peste 500 de milioane de dolari prin vânzarea unei participaţii din compania pe care o deţine, în vederea extinderii la nivel global, scrie New York Post.

Casa de modă intenţionează să vândă o participaţie de 25% din acţiunile deţinute, în următoarele luni, ceea ce ar putea reprezenta una dintre cele mai mari oferte din industria fashionului a ultimilor ani, relatează ziarul american, citând surse apropiate situaţiei. În cazul în care Kors ar vinde participaţia de 25 de procente, dealul s-ar ridica la aproape 2 miliarde de dolari, cifră de două ori mai mare faţă de veniturile anuale ale brandului Kors.

Dacă ne raportăm la valoarea eventualei tranzacţii făcând comparaţie cu veniturile anuale, recunoaştem o metodă frecvent folosită pe Wall Street. Astfel, Kors ar fi cotat chiar mai bine decât gigantul italian de modă Prada, care şi-a făcut publice listările la bursă din Hong Kong, în această lună.

Citeşte mai multe despre casa de modă a creatorului Michael Kors pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici