CE cere României să renunţe la tarifele reglementate la consumatorii casnici

Comisia Europeană (CE) cere României, în cadrul unei atenţionări de declanşare a procedurii de infringement, să renunţe la tarifele reglementate la electricitate plătite de consumatorii casnici, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Maria Mânicuţă, director în ANRE.

48 afișări
Imaginea articolului CE cere României să renunţe la tarifele reglementate la consumatorii casnici

CE cere României să renunţe la tarifele reglementate la consumatorii casnici

"Comisia Europeană cere acest lucru tuturor statelor comunitare. Cu excepţia Marii Britanii, toate ţările din Uniunea Europeană au tarife reglementate", a spus Mânicuţă, director în Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Ea a adăugat că era de aşteptat o astfel de atenţionare, întrucât vizează toate statele comunitare.

Totodată, renunţarea la tarifele reglementate la energie nu este deocamdată posibilă, întrucât acestea sunt o formă de protecţie a consumatorului.

"România probabil va face un calendar de renunţare la aceste preţuri reglementate, dar casnicii trebuie totuşi să aibă un grad de protecţie. Nu ne putem permite încă să nu asigurăm consumatorilor casnici protecţie", a afirmat ea.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban, prezent la conferinţă, a afirmat că România va răspunde Comisiei Europene.

"Bineînţeles că vom răspunde, aşa cum am răspuns şi de alte dăţi, în măsura în care vom avea argumente. Sper ca lucrurile să fie lămurite", a spus Şerban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici