Ce condiţii îţi cer băncile pentru un împrumut pentru a-ţi finanţa afacerea?

  • Dacă vrei să faci un împrumut în bancă pentru a-ţi finanţa afacerea, trebuie să îndeplineşti mai multe condiţii.
  • Dumitru Toşa, vicepreşedintele Zarea, spune că în România băncile nu îi privez pe întreprinzători ca pe nişte parteneri de business
  • Potrivit acestuia, mulţi investitori preferă să îşi crediteze firma decât sa apeleze la un împrumut bancar
1335 afișări

Dacă eşti antreprenor şi ai nevoie de un împrumut de la bancă pentru a-ţi finanţa afacerea, să ştii că te aşteaptă un drum riguros. Asta pentru că orice creditor vrea să se asigure că îşi recuperează banii împrumutaţi, iar tu trebuie să vii cu un business plan prin care să le demonstrezi că ştii să foloseşti resursele cerute. Băncile vor decide dacă te împrumută sau nu luând în considerare mai multe variabile: istoricul firmei, istoricul bancar al asociaţilor, situaţia financiară a afacerii tale, siguranţa sursei de rambursare, profitabilitatea proiectului în care vrei să investeşti şi lista continuă.

DUMITRU TOŞA, vicepreşedintele producatorului de spumante Zarea Bucureşti: Se uită în primul rând ca firma să fie profitabilă, după care se uită şi cât de profitabilă este ţinând cont de domeniul în care activează. Preferă să dea mare parte din bani statului şi dacă mai rămâne ceva să dea şi întreprinzătorilor. Şi de aceea băncile, în România, nu-l privesc pe întreprinzător ca pe un partener de business. Încearcă, din punctul meu de vedere, să-l speculeze la maxim. Mulţi investitori mici prefer să-şi împrumute firma, să crediteze firma ca acţionar, ca administrator şi aşa mai departe, decât să se ducă să facă un împrumut la bancă.

TIBERIU MOISĂ, director general adjunct la Banca Transilvania: Nici o afacere, dacă nu este sustenabilă din punct de vedere economic, dacă nu produce profit, nu are viitor indiferent din ce fonduri este susţinută. O afacere care are probleme de datorii în trecut, destul de greu îşi rezolvă aceste probleme contractând datorii mai mari. Dacă această afacere este viabilă în continuare, să spunem că a avut ghinion, da ei sunt convinşti că în viitor poate să meargă, atunci da, granturile sunt o soluţie.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici