Ce despăgubiri plătesc asiguratorii pentru fiecare 100 de lei încasaţi din vânzarea de poliţe RCA

Cele mai mari zece companii care vând poliţe RCA au plătit anul trecut despăgubiri cuprinse între 21 şi 90 de lei pentru fiecare 100 de lei încasaţi de la asiguraţi. Faţă de acum doi ani, cheltuiala pe fiecare leu încasat a crescut la toate companiile, având în vedere că dauna medie pe RCA a sărit de 1.000 de euro.

31 afișări
Imaginea articolului Ce despăgubiri plătesc asiguratorii pentru fiecare 100 de lei încasaţi din vânzarea de poliţe RCA

Ce despăgubiri plătesc asiguratorii pentru fiecare 100 de lei încasaţi din vânzarea de poliţe RCA (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Poliţele de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) reprezintă cea mai importantă linie de business pentru asiguratori, dar pe lângă venituri le aduce şi cheltuieli semnificative multor companii. Pentru fiecare 100 de lei din primele brute subscrise pentru poliţe RCA, asiguratorii au plătit anul trecut despăgubiri cuprinse între 21 şi 90 de lei, potrivit unui clasament realizat de Ziarul Financiar pe baza datelor raportate de companii.

Citeşte mai multe despre despăgubirile plătite de asiguratori pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici