Ce îşi cumpără românii strâmtoraţi de criză: telefoane şi televizoare

Peste 32% dintre români spun că pe lista produselor de folosinţă îndelungată cumpărate în ultimul an se numără un telefon mobil. Locul al doilea în preferinţele actuale este aprig disputat.

20 afișări
Imaginea articolului Ce îşi cumpără românii strâmtoraţi de criză: telefoane şi televizoare

Ce îşi cumpără românii strâmtoraţi de criză: telefoane şi televizoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În oraşele mai mari de peste 50.000 de locuitori, televizorul este bunul de folosinţă îndelungată indicat pe locul secund pe lista de astfel de cumpărături, conform unui studiu al asociaţiei Ecotic. Lucrurile stau diferit în comunităţile mai mici, cu o populaţie de 20.000-50.000 de locuitori. Şi ei indică mobilul drept achiziţia predilectă, însă pe locul doi apare laptopul sau computerul, 23,8% dintre cei intervievaţi indicând acest obiect la întrebarea cu răspunsuri multi­ple. Doar 18,9% dintre locuitorii marilor oraşe spun că unul din cele trei obiecte cumpărate anul trecut a fost un frigider sau un congelator.

Citeşte mai multe despre ce îşi cumpără românii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici