Ce mai e în viaţă în real estate: 6 blocuri şi un mall

Numărul proiectelor imobiliare aflate în construcţie continuă să scadă pe măsură ce unele companii finalizează lucrările în timp ce alţii se opresc la jumătate, astfel că în prezent în Bucureşti se mai lucrează la doar şase proiecte de locuinţe cu mai mult de 200 de apartamente fiecare, în timp ce în ţară construirea mai înaintează la un singur mall.

39 afișări
Imaginea articolului Ce mai e în viaţă în real estate: 6 blocuri şi un mall

Ce mai e în viaţă în real estate: 6 blocuri şi un mall (Imagine: Mediafax Foto)

Exuberanţa din perioada 2005-2008 este doar o amintire pentru dezvoltatorii imobiliari, o parte dintre ei confruntându-se cu dosare de insolvenţă sau chiar falimente, în timp ce alţii preferă "să stea la cutie", în aşteptarea unor vremuri mai bune. Potrivit unui studiu al CB Richard Ellis, centre comerciale cu o suprafaţă de 60,9 hectare au construcţia momentan oprită, alte proiecte cu o suprafaţă de 78 ha fiind planificate, dar fără a se fi început vreodată construcţia. "În toamnă sau în primul trimestru de anul viitor ar putea fi începute noi proiecte comerciale", spune Mihnea Şerbănescu, şeful firmei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Citeşte mai multe despre construcţiile care sunt în desfăşurare pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici