Ce mai interzice UE - are legătură cu o băutură răcoritoare foarte consumată

Un nou proiect de reguli a fost iniţiat de UE pentru a promova ambalajele reutilizabile, care ar putea afecta designurile creative şi formele iconice ale sticlelor , cum ar fi celebra sticlă Coca-Cola.

2832 afișări
Imaginea articolului Ce mai interzice UE - are legătură cu o băutură răcoritoare foarte consumată

Coca Cola, Facebook

Legea este în curs de discuţie la Bruxelles şi a fost votată în comisia de mediu a Parlamentului European. 

Grupurile industriale se tem că legea ar putea încălca protecţia drepturilor de proprietate intelectuală şi ar putea duce la standardizarea ambalajelor şi la dispariţia diferenţierii mărcilor.

Producătorii de ambalaje din sticlă spun că acest lucru va avea un impact puternic asupra băuturilor alcoolice, parfumurilor sau oricărui produs care este ambalat în ambalaje unice, care contribuie cu o valoare de 250 de miliarde de euro la exporturile UE.

Reprezentanţa UE a Coca-Cola nu a comentat votul pentru moment, spunând că se uită la implicaţiile votului, potrivit Euractiv

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici