CE renunţă la anchetarea Microsoft

Comisia Europeană (CE) a anunţat încheierea amiabilă a unei anchete antitrust împotriva Microsoft, după ce grupul IT american s-a angajat să permită cumpărătorilor de programe de operare să aleagă între mai multe tipuri de browsere de internet.

42 afișări
Imaginea articolului CE renunţă la anchetarea Microsoft

CE renunţă la anchetarea Microsoft (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Milioane de consumatori europeni vor beneficia de pe urma deciziei, care va deveni operaţională în martie şi va avea valabilitate de cinci ani în spaţiul economic european, a declarat comisarul european Neelie Kroes.

Microsoft va permite clienţilor să aleagă între 12 programe de utilizare a internetului, puse la dispoziţie de mai multe companii, între care cel propriu - Internet Explorer, Safari al companiei Apple sau Google Chrome.

Grupul american a evitat astfel o nouă amendă din partea executivului comunitar. Microsoft a fost penalizat, până în prezent, cu 1,68 miliarde de euro pentru încălcări ale reglementărilor comunitare privind concurenţa.

Angajamentul Microsoft răspunde temerilor CE privind încălcarea regulilor antitrust prin includerea Internet Explorer în sistemul de operare Windows, potrivit executivului european.

Uniunea Europeană a acuzat în ianuarie Microsoft de concurenţă neloială prin livrarea programelor Windows cu browserul Internet Explorer preinstalat.

Internet Explorer este folosit pentru 56% din traficul pe internet la nivel mondial, urmat de Mozilla Firefox cu 32% şi Opera cu 2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici