Ce salariu va avea noul şef al RBS. Nu va primi bonus până în 2015

Viitorul director general al băncii britanice Royal Bank of Scotland, Ross McEwan, va primi un salariu de 1 milion de lire sterline pe an şi nu va primi niciun bonus pentru 2013 şi 2014.

184 afișări
Imaginea articolului Ce salariu va avea noul şef al RBS. Nu va primi bonus până în 2015

Ce salariu va avea noul şef al RBS. Nu va primi bonus până în 2015 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Neo-zeelandezul McEwan, venit la RBS în 2012 de la o bancă australiană, conduce în prezent divizia de retail a gruplui britanic, controlat de stat după ajutorul guvernamental masiv primit în timpul crizei financiare mondiale, potrivit BBC.

RBS a raporat pentru prima jumătate a anului un profit înainte de taxe de 1,4 miliarde lire, de la o pierdere de 1,7 miliarde lire în aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Acum ne concentrăm pe construirea unei bănci foarte solide pentru clienţii şi acţionarii noştri, revenirea în sectorul privat şi îndeplinirea rolului nostru în sprijinul economiei britanice", a declarat preşedintele RBS, Sir Philip Hampton, citat de BBC.

Astfel, noul CEO al RBS, care va prelua funcţia în luna octombrie, nu va primi vreun bonus înainte de anul 2015, iar dincolo de acest termen remuneraţia sa va depinde strict de creşterea preţului acţiunilor băncii peste preţul la care a fost efectuată investiţia guvernului britanic.

Actualul director general al băncii, Stephen Hester, are un salariu de bază de 1,2 milioane lire sterline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici