Ce se întâmplă cu averea imobiliară executată silit de bancheri de la clienţi

Terenuri, apartamente, hoteluri şi păduri se strâng de la o lună la alta în portofoliile băncilor care îşi execută silit clienţii care nu mai plătesc creditele şi pentru care găsirea de cumpărători se dovedeşte imposibilă la preţurile cerute.

537 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă cu averea imobiliară executată silit de bancheri de la clienţi

Ce se întâmplă cu averea imobiliară executată silit de bancheri de la clienţi (Imagine: Shutterstock)

BCR, cea mai mare bancă locală, încearcă să vândă aproape 10.000 de metri pătraţi pe b-dul Theodor Pallady din Bucureşti - o zonă interesantă în ultima vreme pentru investitori. Şi totuşi, la prima licitaţie la care proprietatea era evaluată la 3,5 mil. euro nu s-a prezentat nimeni. Acum banca face a doua încercare, cu un preţ de pornire de 2,6 mil. euro.

Este unul dintre cele mai scumpe terenuri aflate în proces de vânzare în prezent la BCR, însă banca cere preţuri mari şi în provincie: de pildă, în Piteşti, BCR încearcă să vândă aproape 3.700 mp cu circa 1,9 mil. euro, dar cumpărătorii se dovedesc foarte greu de găsit.

Prelungirea recesiunii s-a soldat cu închideri de firme şi pierderea locurilor de muncă, iar lozinca "clientul face orice să plă­tească, pentru că nu vrea să ajungă în stradă" a rămas fără acoperire. Situaţiile-limită fac ca băncile să se trezească şi cu multe apartamente în braţe şi ajung să scoată la licitaţie adevărate pachete imobiliare: banca de stat CEC Bank are în Râmnicu Vâlcea nu mai puţin de 30 de locuin­ţe executate silit, la preţuri în jurul a 3.000 lei/mp.

Află mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici