CE sprijină categoriile sociale afectate de preţul petrolului

Comisia Europeană va propune în acest an modificări ale politicii taxelor, pentru a sprijini eficienţa energetică şi a încuraja statele Uniunii Europene să ajute cele mai afectate categorii sociale de cotaţiile ridicate ale petrolului.

16 afișări
Imaginea articolului CE sprijină categoriile sociale afectate de preţul petrolului

CE sprijină categoriile sociale afectate de preţul petrolului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al CE, Johannes Laitenberger, a declarat că Executivul de la Bruxelles va îndemna statele membre, la summit-ul de săptămâna viitoare, să ia "măsuri precise, pentru a ajuta cetăţenii afectaţi cel mai serios de situaţia actuală", fără a oferi stimulente inadecvate.

Întrebat despre efectul acestor măsuri asupra profiturilor companiilor din sectorul energetic, el a arătat că discuţiile ţin cont de toate problemele, însă deciziile nu trebuie să descurajeze investiţiile necesare în producerea energiei şi eficienţa energetică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici