Cea mai mare bancă a Rusiei, Sberbank, a anunţat că părăseşte piaţa europeană.

Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, părăseşte piaţa europeană deoarece filialele sale din această ţară se confruntă cu ieşiri mari de numerar şi cu ameninţări la adresa siguranţei angajaţilor şi a proprietăţiilor sale.

4267 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare bancă a Rusiei, Sberbank, a anunţat că părăseşte piaţa europeană.

Banca, care trebuie să prezinte rezultatele financiare pentru anul 2021, a precizat că nu mai poate furniza lichidităţi subsidiarelor europene, în urma unui ordin al băncii centrale, dar nivelul capitalului şi calitatea activelor sale sunt suficiente pentru a plăti toţi deponenţii.

"În situaţia actuală, Sberbank a decis să părăsească piaţa europeană", a transmis aceasta într-un comunicat. "Băncile subsidiare ale grupului s-au confruntat cu ieşiri anormale de numerar şi cu ameninţări la adresa siguranţei angajaţilor şi a subsidiarelor", potrivit Reuters.

Măsurile fără precedent luate de naţiunile occidentale pentru a izola economia şi sistemul financiar al Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina includ sancţiuni asupra băncii sale centrale şi excluderea unora dintre creditorii săi din sistemul global de plăţi SWIFT.

Banca Centrală Europeană (BCE) a ordonat deja închiderea filialei europene a Sberbank, după ce a avertizat că aceasta riscă să intre în faliment din cauza unui val de depozite provocat de reacţia la invazia Rusiei.

Sberbank, care operează în mai multe ţări europene, printre care Austria, Croaţia, Germania şi Ungaria, avea active europene în valoare de 13 miliarde de euro până la 31 decembrie 2020. Ieşirea nu afectează operaţiunile băncii din Elveţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici