Cel mai mare mall de pe Bursă a câştigat 8 milioane de euro într-o zi

Acţiunile Unirea Shopping Center (SCDM), compania care controlează magazinul Unirea din centrul Capitalei şi încă un centru comercial la Braşov, au crescut ieri cu 16% pe piaţa RASDAQ, pe fondul unor tranzacţii mai ridicate decât în mod obişnuit.

13 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare mall de pe Bursă a câştigat 8 milioane de euro într-o zi

Cel mai mare mall de pe Bursă a câştigat 8 milioane de euro într-o zi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Titlurile Unirea au închis şedinţa la preţul de 78 de lei, evaluând compania la 54 mil. euro, cu 7,6 mil. euro peste capitalizarea de vineri. Pe parcursul şedinţei de tranzacţionare, titlurile companiei s-au tranzacţionat chiar şi la 90 de lei, cu 32% peste cotaţia de vineri.

Interesul în creştere pentru titlurile companiei imobiliare vine după ce săptămâna trecută a fost publicată o evaluare a AFI Cotroceni, cel mai mare mall din Bucureşti, care indică o valoare de circa 350 mil. euro. Evaluarea a fost realizată de firma de consultanţă DTZ Echinox şi a fost publicată în prospectul AFI Europe, proprietarul mallului din Cotroceni, care derulează în prezent o ofertă publică iniţială (IPO) în vederea listării pe bursa din Varşovia. DTZ apreciază că veniturile anuale ale AFI Cotroceni vor ajunge la circa 30 mil. euro în momentul stabilizării pieţei, indicând un randament anual de 8,5% (raportul dintre chirii şi valoarea de piaţă).

Citeşte mai multe despre creşterea acţiunilor Unirea Shopping Center pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici