Cele două motive care au dus la o scădere a vânzărilor pentru Heineken

Vânzările de bere Heineken au scăzut în al treilea trimestru, deoarece producătorul olandez de bere a finalizat mult-aşteptata retragere a operaţiunilor din Rusia, iar consumatorii au fost descurajaţi de preţurile mai mari, conform CNBC.

6371 afișări
Imaginea articolului Cele două motive care au dus la o scădere a vânzărilor pentru Heineken

Acestea au scăzut cu 4,2% faţă de anul precedent, ducând declinul în primele nouă luni ale anului 2023 la 5,1%. Cu toate acestea, veniturile au fost totuşi mai mari în trimestrul respectiv, datorită majorării preţurilor, în creştere cu 2%, la 9,604 miliarde de euro (10,17 miliarde de dolari).

Vânzările din America au fost un singur punct luminos, crescând cu 2,2%, în timp ce vânzările din Europa au scăzut cu 8,6%, iar afacerile sale din Africa, Orientul Mijlociu şi Europa de Est au scăzut cu 15,4%.

Printre berile grupului se numără Amstel, Tiger, Sol, Desperados şi Birra Moretti. Este al doilea mare producător de bere din lume din punct de Vedere al vânzărilor.

Profitul net pentru primele nouă luni a scăzut de la 2,199 miliarde de euro la 1,924 miliarde de euro.

Heineken şi-a vândut în august afacerea din Rusia firmei naţionale Arnest Group, care a preluat 100% din acţiuni şi active, inclusiv cele şapte fabrici de bere, pentru un singur euro. Aceasta a declarat că a oferit garanţii de angajare pentru 1.800 de angajaţi timp de trei ani.

Compania s-a confruntat cu critici pentru că şi-a amânat plecarea din Rusia, din care a promis să iasă în martie 2022, la scurt timp după invazia la scară largă a Ucrainei. Heineken şi alte firme mari cu operaţiuni de producţie în Rusia au declarat că plecarea a fost un proces complex, cu un risc ridicat ca activele să cadă sub controlul statului. 

Heineken a declarat în această vară că se aşteaptă la o lovitură de 300 de milioane de euro, inclusiv pierderi de schimb valutar, în urma acestui proces.

Nu a oferit detalii suplimentare semnificative în actualizarea din trimestrul al treilea, dar a listat ieşirea din Rusia şi o scădere a vânzărilor în Vietnam ca fiind principalele motive pentru scăderea globală a vânzărilor.

"Noi observăm o îmbunătăţire treptată a performanţelor noastre comerciale, deşi ceva mai lent decât ambiţia noastră", a declarat directorul general Dolf van den Brink într-o declaraţie.

"În timp ce preţurile determinate de inflaţie se atenuează, observăm o încetinire a cererii de consum pe diverse pieţe care se confruntă cu condiţii macroeconomice dificile".

"După mai multe trimestre de comunicare greşită şi de promisiuni excesive/nerespectarea rezultatelor, actualizarea de astăzi ar trebui să fie considerată liniştitoare", a declarat analistul Citi, Simon Hales.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici