Cele mai sărace judeţe au cei mai mulţi bugetari locali

Cele mai sărace judeţe din ţară, cum sunt Vaslui, Sălaj, Tulcea, Vâlcea sau Covasna, unde PIB-ul pe cap de locuitor este cu mult sub media naţională, au cel mai mare număr de bugetari din administraţia locală raportat la numărul de locuitori, arată o analiză obţinută de ZF de la Ministerul Finanţelor.

168 afișări
Imaginea articolului Cele mai sărace judeţe au cei mai mulţi bugetari locali

Cele mai sărace judeţe au cei mai mulţi bugetari locali (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Astfel, în Sălaj, Vâlcea sau Tulcea sunt circa 3,5- 4 bugetari locali la suta de locuitori, faţă de o medie naţională de trei bugetari locali la suta de locuitori. În judeţe bogate precum Timiş, Constanţa sau Prahova, raportul este între 2,5 şi 3.

Citeşte mai multe despre numărul bugetarilor locali din judeţele sărace pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici