Centre religioase pentru consiliere financiară în Marea Britanie

Criza economică determină britanicii să apeleze din ce în ce mai des pentru consiliere financiară şi juridică la centre religioase, care au lansat servicii de acest tip pentru a ajuta membrii comunităţii, potrivit Financial Times.

29 afișări
Imaginea articolului Centre religioase pentru consiliere financiară în Marea Britanie

Centre religioase pentru consiliere financiară în Marea Britanie

Cererea în creştere pentru consiliere financiară şi juridică a determinat mai multe centre religioase să lanseze noi tipuri de servicii.

Astfel, la unul dintre cele mai mari centre culturale islamice din Marea Britanie, Regent’s Park Mosque, cererea pentru consultanţă juridică gratuită s-a triplat de la începerea crizei economice, a afirmat Adnan Mahmood, un avocat care, până de curând, îşi oferea serviciile gratuit.

Biserica Angliei şi sinagogile au răspuns vremurilor dificile lansând noi proiecte pentru a ajuta membrii comunităţii care au probleme.

Unul dintre aceste programe constă în acordarea de sfaturi gratuite membrilor comunităţii evreieşti de către o reţea de experţi în credite, printre care avocaţi şi specialişti în resurse umane.

Pentru creştini, consilieri în domeniul datoriilor, printre care organizaţia Christians Against Poverty (Creştini Împortriva Sărăciei), s-au întâlnit luna trecută cu preoţi ai Bisericii Anglicane pentru a pune bazele unui sistem de ajutorare a cetăţenilor care nu-şi pot plăti datoriile.

"Am fost alarmaţi de numărul de acţiuni în justiţie", a declarat Jack Maple, preot al Diocezei Londrei.

În plus, organizaţiile creştine de caritate oferă enoriaşilor, pe lângă sfaturi, sprijin practic precum negocieri cu creditorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici