Cererile pentru ajutor de şomaj din SUA au atins maximul ultimului an

Numărul americanilor care au depus cerere pentru ajutor de şomaj a crescut săptămâna trecută la maximul ultimului an, iar economiştii dau vina pe sectorul telecomunicaţiilor, adăugând că la nivel general nu au semnalat o deteriorare în piaţa muncii, scrie Reuters.

397 afișări
Imaginea articolului Cererile pentru ajutor de şomaj din SUA au atins maximul ultimului an

Cererile pentru ajutor de şomaj au crescut cu 20.000, la 294.000 pentru săptămâna care s-a încheiat pe 7 mai, cel mai mare nivel din februarie 2015. Departamentul Muncii din SUA a anunţat că este a treia creştere săptămânală consecutivă.

"Trebuie să ne uităm peste zgomotul făcut de ultimele cereri, pentru că numărul a fost cel mai probabil influenţat de greva de la Verizon", a spus Jacob Oubina, economist la RBC Capital Markets din New York.

Aproximativ 40.000 de angajaţi Verizon au plecat de la companie la jumătatea lunii aprilie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici