Certificatul de cazier fiscal va fi eliberat imediat

Certificatul de cazier fiscal va fi eliberat imediat, în toate situaţiile, în prezenţa contribuabilului sau a reprezentantului acestuia, cu plata unei taxe în cuantum de 20 lei.

38 afișări
Imaginea articolului Certificatul de cazier fiscal va fi eliberat imediat

Certificatul de cazier fiscal va fi eliberat imediat

Aceeaşi taxă va fi achitată şi pentru transmiterea electronică a informaţiilor din cazierul fiscal, conform unei ordonanţe aprobată, marţi, de Guvern.

Obligaţia prezentării certificatului de cazier fiscal în cazul cesiunii părţilor sociale sau a acţiunilor revine persoanelor care, prin cumpărarea acestora, devin noi asociaţi sau acţionari, se arată în actul normativ.

Ordonanţa mai prevede că "plângerea contravenţională va suspenda executarea numai în ceea ce priveşte sancţiunile contravenţionale principale".

În prezent, plângerea contravenţională suspendă toate sancţiunile contravenţionale, inclusiv cele privind închiderea unităţii sau suspendarea activităţii, reducând astfel eficienţa activităţii de control, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Actul normativ aprobat marţi conferă preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) calitatea de ordonator principal de credite, "în vederea asigurării unei mai bune funcţionări a instituţiei şi unităţilor sale subordonate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici