CEZ Distribuţie estimează o reducere uşoară a livrărilor de energie în acest an

CEZ Distribuţie, din grupul ceh CEZ, se aşteaptă ca în acest an să livreze mai puţină energie decât anul trecut şi caută soluţii pentru eficientizarea activităţilor, cu scopul de a-şi îmbunătăţi performanţele financiare şi tehnice şi de a reduce pierderile din reţele.

17 afișări
Imaginea articolului CEZ Distribuţie estimează o reducere uşoară a livrărilor de energie în acest an

CEZ Distribuţie estimează o reducere uşoară a livrărilor de energie în acest an (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Compania a distribuit anul trecut electricitate în valoare de 755 milioane de lei, iar pentru acest an estimează un nivel uşor redus, dar peste 700 milioane de lei.

"Vrem să introducem criterii de performanţă bazate pe standardul elaborat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei în raport cu clienţii şi criterii pentru salariaţi, adică să construim, împreună cu sindicatele, un sistem motivaţional", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al companiei, Doina Vornicu.

Potrivit sursei citate, compania va derula în următorii cinci ani investiţii pentru a reduce pierderile din reţele, pierderi care reprezintă 10% din totalul distribuit, până la nivelul european de 7,5%.

"Orice investiţie pe care o vom face va include şi un capitol referitor la reducerea pierderilor din reţele", a adăugat Vornicu.

Totodată, strategia pe termen lung a companiei vizează ca oraşele mari din judeţele din Oltenia, inclusiv Craiova, să fie dotate cu reţele subterane de distribuţie a energiei, care să le înlocuiască pe cele aeriene.

"În strategie ne-am propus să utilizăm doar reţele subterane în marile oraşe, dar mai puţin în zona rurală. În judeţele Gorj şi Vâlcea tot ce se proiectează este reţea subterană. Dorim să extindem acest lucru în toată Oltenia", a mai spus Vornicu.

CEZ Distribuţie avea în primul semestru al anului 2.026 de salariaţi, cu 23% mai puţini faţă de 2.629 de salariaţi în perioada similară din 2008. Angajaţii companiei au primit în acest an o creştere salarială de 110 lei în salariul de bază, care reprezintă o majorarea reală medie brută de 150 lei, precum şi o primă de 600 de lei de Ziua Energeticiainului.

Compania a consemnat anul trecut un profit net de 245,9 milioane de lei, mai mare cu 65,7% faţă de câştigul de 148,3 milioane de lei din 2007, potrivit datelor CEZ Distribuţie.

Grupul ceh CEZ a intrat pe piaţa energetică locală în 2005, cînd a cumpărat de la stat filiala de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica Oltenia, care deserveşte clienţi din şapte judeţe din Oltenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici